Biztos volt már, hogy szembejött a valóság. Velem viszonylag gyakran megesik. Az ember eltervez valamit, a fejében a feladat megoldása pár óra, maximum fél nap. Így volt a motor kiszereléssel is. Kiindulva abból, hogy kicsit több, mint 2 éve Albertnál a 6-os MPS motorját hárman 5 óra alatt vettük ki (Zsiga szerint ketten, volt ő, meg két fél, akik akadályozták egymást :D), kényelmesen, cigiszünetekkel, satöbbi, azt gondoltam, hogy ez nekem 2 nap (16 óra) alatt tuti menni fog.

Reality check!

Aztán az lett, hogy takarítással és rendrakással együtt most tartok 30 óránál, de kint van a motor, és minden patent. 10 alkalom, átlagban ugye 3 óra efektív munka. Ha a kezdéstől eltelt napokat nézem, akkor majdnem egy hónap, ennyit tudok pandémia-üzemmódban foglalkozni az autóval. (Egyébként ez szerintem egyáltalán nem rossz, kb. ennyi időt nyerek azzal, hogy nem kell utazgatni jobbra-balra.)

Ha nagyon meg akarnám magyarázni, hogy hogy a pékbe tartott a motor kiépítése 3,3x annyi ideig, mint amennyi az autodatában a ki- és beszerelés szintideje, akkor a leltározásra fognám. Meg a downpipe-ra, amit 6 órán át vettem ki. (Ebből 2 csavar 5 óra volt…) És természetesen arra, hogy nem csak a motort vettem ki, kibontottam az autó elejét. Meg nem is igazán kapkodtam, jól lefotóztam mindent, hogy faszán vissza tudjam majd szerelni. Az alkatrészeket munkafázisonként és a kiépítés helye szerint bezacskóztam. 50 munkafázis, 1254 fénykép. Így gondolom már jobban kijön a matek. 😀

Összeszedtem pár képet, szerintem érdekesebbek, mint a szánalmas mentegetőzésem.

Itt a downpipe, egyébként imádom, jó cucc. A két alsó csavar kicsit nehezen hozzáférhető. 😉

 

Pl. ilyen a leltár. Minden munkafázis végén van egy összesítő fotó is, tök patent:

Így változott a motortér a 9 alkalom alatt, amikor mókoltam rajta:

Így meg a SouthBend Stage 3 Daily kuplungom néz ki, háááááát… Nagy gáz talán nincs.

A Full-race leömlő az egyik kedvenc alkatrészem. Lehántoltam róla a szigetelés maradékát.

Egy kis előtte-utána gyűjtemény. Nem azonosak sajnos a szögek, most válogattam csak össze:

 

Előtte Utána

 

Az “utána” képek elég sok takarításba kerültek, így nézett ki a garázs, amikor kiugrott a moci:

Egyelőre ennyi, következő poszt, ha szétbontottam a motort. 😉

 

Hozzászólások